Om mig

 Trine Nis-Hansen 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oprøret mod det forventede og trangen til at kradse i de pæne, polerede overflader har fra begyndelsen været en fast ingrediens i mit kunstneriske arbejde.

Jeg arbejder generelt med det, som optager mig i nuet og skifter mellem at nyde fordybelsen og de langvarige processer for derefter at finde udfordring i at dyrke spontaniteten. Mine værker lader sig derfor ikke klassificere som en speciel stilart eller et særligt udtryk men afspejler i høj grad min trang til frihed, variation og selvbestemmelse. Inspirationen kommer dels indefra og dels fra en vedvarende fascination og forundring over min omverden og mennesker omkring mig. Af samme grund har humor, selvironi og dobbelttydighed fra begyndelsen været et gennemgående træk i min produktion.

Jeg har i perioder været optaget af det skulpturelle medie, men har på det seneste foretrukket at arbejde med akryl på lærred, ligesom jeg i perioder arbejder med mixed media og det grafiske udtryk.

I løbet af årene har jeg stået for og deltaget i diverse projekter og workshops – herunder blandt andet produktion af større gavlmalerier på Grenå produktionsskole, Nykøbing F musikskole, Ørum ungdomsklub, et stort murmaleri i Portugal samt udsmykningsopgaver på Østre skole og Enggården i Grenå.

I 1997 blev jeg færdiguddannet lærer i billedkunst og formgivning fra Seminariet for Formgivning i Nykøbing Falster. Siden er det blevet til forskellige opgaver og udstillinger ; blandt andet på Grenå museum, Grenå tekniske skole, Tjele kommune, Art House, Out Art i Vejle, restaurant Meineches og galleri Claudius i Vejle.


Trine Nis-Hansen